N

Aangepast aan uw wensen en eisen

N

Ergonomisch en flexibel in gebruik

N

Snel op- en afgebouwd

Home » Historie

In 90 jaar van “Smit & Knoop” naar “Podiumbouw Drechtsteden b.v.”

Het is inmiddels meer dan 90 jaar geleden dat Hessel Smit en Dammis Knoop (zwagers) plannen smeden een bedrijf te starten. Uiteindelijk wordt gestart in april 1922 met Smit en Knoop in verhuur van planken voor feesten, partijen en marktkramen. Al snel vindt dit uitbreiding in de verhuur en bouw van handwagens die in Dordrecht en omstreken gretig afgenomen worden.

Niet lang na de start zien de heren kans de enige vergunning te bemachtigen die hen het alleenrecht geeft voor het plaatsen en verhuren van marktkramen op de weekmarkt te Dordrecht. Na enkele jaren hard werken wordt uitgebreid met een rijwielhandel, in de Kolfstraat 74 komt een winkel/werkplaats, de zaak groeit en bloeit. Uitbreiding naar autoreparaties, motorhandel en ook de weekmarkt groeit. Vele bekende merken worden verkocht, aan de lopende band worden fietsen verkocht, zo snel dat niet één in de winkel beland maar rechtstreeks uit karton gepoetst naar de klanten gingen.

De sanering van de jaren `60 noodzaakt een verhuizing, op de Vrieseweg 76 wordt het herenhuis van dhr. Lips (directeur slotenfabriek) aangekocht en verbouwt tot winkel/magazijn, en een nieuwe werkplaats verrees in de tuin. De zonen Piet en Dick Knoop nemen begin jaren `70 de zaak over.  Hier vindt tot ca 1985 de groei verder plaats, voor rijwielen zware jaren, de winkel sluit mede doordat opvolging niet zeker is.

Toch besluit de huidige bedrijfsleider/eigenaar Gert Knoop in de jaren `90 de zaak over te nemen, nadat hij in de jaren `80 zich volop in de podiumwereld heeft verdiept en zelf de podia ging maken.De weekmarkt draaide gestaag verder maar groeit niet, podia dat moest het gaan worden, vele beurzen werden bezocht en uiteindelijk werd besloten uitsluitend gekeurde podia aan te kopen en te verhuren. Eind 1997 blijkt de situatie niet werkbaar, de drie locaties waar vanuit gewerkt werd zijn niet efficiënt en verhuizen we naar de Grevelingenweg 5 in Dordrecht.

In 2003 werd besloten te stoppen met de weekmarkten gezien de opkomst van marktverkoopwagens liep het aantal marktkramen terug.

Tijd te verliezen was er niet, podiumwagens worden vanaf 2000 aangekocht, 2003 word de eerste Stagemobil toegevoegd aan het verhuur pakket, ongeveer elke 2 jaar kwam er een bij.

Dealerschap werd verworven van één van de grootste fabrikanten van podiumsystemen, waarvan we inmiddels de ontwikkeling en productie hebben overgenomen na een nieuwe naam eraan gegeven te hebben “Stageplate®” 
Vanaf 2003 wordt ook Stagemobil op alle fronten ondersteund en gepromote, tevens staan we jaarlijks op wereldbeurzen met de fabrikant. De continue bewaking van kwaliteit en instaan voor een 100 % goed product maakt Stagemobil® en Stageplate® tot een succes.

Inmiddels groeien we uit ons pand, orders voor de komende jaren liggen al vast, nieuwe generatie staat al te trappelen, kortom de toekomst zien we met vertrouwen tegemoet 

De afgelopen 90 jaar zijn diverse recessies overwonnen, een oorlog doorstaan, de watersnood “ondanks de natte voeten” doorstaan, dat dit bestaansrecht garandeert is, is niet vanzelfsprekend.

Een service gerichte instelling, juiste materialen en klantgericht ondernemen kan dat zijn als je dit waarmaakt en volhoud.
Inmiddels hebben we klanten in de omringende landen, genoeg energie om met vertrouwen naar het 100 jarig jubileum uit te zien. 

Naar onze klanten van de afgelopen 90 jaar wil ik eigenlijk maar èèn ding zeggen;
“Hartelijk dank voor het in ons gestelde vertrouwen, dit brengt ons namelijk de klanten van nu die wij dezelfde service bieden om ook van hen dit vertrouwen te krijgen”